عباس فلاح نماینده اهر و هریس در مجلس در بخشی از گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی آناج گفته است:
در کنار رودخانه ی ارس سد زرین کاپ وجود داشت و مواد آلاینده و سمی و کشنده مس سونگون پشت آن جمع می شد. لذا کشورهای حاشیه ای ارس و خزر شکایت کردند و با حذف این سد آن را به منطقه ارسباران آوردند که اکنون سه سد احداث کرده اند که در اهر و هریس است و با شکستن سد این مواد آلاینده در 15 روستا جاری شد. این گونه خطرات و همچنین نفوذ این مواد در آب های زیرزمینی منطقه ما را تهدید می کند. در حالی که هر سد سه برابر سد قبلی شکسته شده است؛ یعنی 27 برابر گذشته در منطقه سد احداث شده است. فرزندان روستای زرین کاپ به مرض خاصی مبتلا شده اند که ناشی از اثرات همین موادهای اسیدی است. همه ی این خطرات به دلیل سود بردن سهامداران است و ما هیچ ابایی از فاش کردن آن نداریم.
منفعت طلبی عده ای خاص شرایطی را به وجود آورده است که جنگل های ارسباران از بین می رود، آب سد ستارخان آلوده شده است و از بین رفتن مراتع و آب های زیرزمینی و بارش های اسیدی منطقه همه و همه ناشی از همین منفعت طلبی هاست و من به عنوان نماینده مردم در مجلس به 20 مرجع شکایت کرده ام و اکنون به حمدالله موضوع مطرح شده است. روستاهایی مثل بخشایش آب برای خوردن ندارند! ولی سهامداران فقط به فکر سود خود هستند.
طبق گزارش دلسوزانه ای که آقای استاندار ارائه کردند، 360 صنعت در استان ما نابود شده اند! پس کجا هستند آقایانی که مدعی صنعت هستند؟! چرا به اینها رسیدگی نمی کنند و همه به مس سونگون روی آورده اند؟! عده ای از نمایندگان و مسئولین استانی از این امر استفاده می کنند تا به سود برسند و عده ای نیز مظلومانه تماشاگر این اقدامات هستند.
بهره برداری روباز از معدن قانونی نیست چرا که در این صورت مراتع و جنگل های ارسباران از بین می رود تا منفعت عده ای سهامدار تامین شود. متاسفانه این کار در چند صد هکتار انجام می گیرد!علاوه بر این مشکل دیگر ایجاد بی تعادلی در صفحات زمین است و همین موضوع موجب فعال شدن گسل های منطقه و سیصد برابر شدن زلزله ارسباران و آذربایجان شده و اولین تهدید متوجه تبریز است. با اتفاقات و انفجارهایی که در این جا رخ می دهد و برداشت های خاکی که انجام می گیرد تهدید زلزله ای را در منطقه ما افزایش می دهد.
نظرات شما عزیزان: