اهر تا تبريز؛ جاده اي به نام مرگ

اهر تا تبريز؛ جاده اي به نام مرگ

اهر تا تبريز؛ جاده اي به نام مرگ
٢٦ميليارد براي ٢بانده شدن جاده اختصاص داده شد

جاده اهر-تبريز در سال٩١ به دليل وقوع زمين لرزه معروف شد، جاده اي که بيشتر روستاهاي آسيب ديده در حاشيه يا ادامه آن بودند. پس از آن اما نام اين جاده به دليل ديگري هر چندروز يک بار تيتر رسانه ها مي شود، جاده اي که مردم و رسانه هاي استان آذربايجان غربي آن را با عنوان جاده مرگ مي شناسند و هرازگاه با وقوع تصادفاتي مرگبار تعدادي از هم وطنان را به کام مرگ مي فرستد. آخرين تصادف دلخراش اين جاده نهم بهمن ماه رخ داد، در آن تصادف پنج معلم اهري به نام هاي «شهين پورشيخ» «بيوک خانم قربان وحيد»، «معصومه ابراهيمي»، «يمن حيدري» و «عليرضا فضلي» که براي شرکت در دوره هاي آموزشي تربيت مدرس سوار بر خودروي سواري روآ بودند در برخورد با يک دستگاه تريلي درجا کشته شدند.
     «مردم و مسوولان سراسر کشور براي وقوع زمين لرزه با ما همدردي کردند اما اين جاده هرسال بيشتر از تلفات زمين لرزه همشهري هاي ما را به کشتن مي دهد.» اين پيام و مشابه آن را بسياري از اهالي شهرستان اهر در شبکه هاي اجتماعي، در بخش نظرات اخبار مرتبط با اين جاده و در پيام هاي درخواست کمک و همراهي که براي خبرنگاران مي فرستند بارها ذکر کرده اند. تابستان امسال که از طرف «شرق» براي نوشتن گزارش در سالگرد زلزله اهر راهي اين شهرستان شدم، چندين بار پيام هايي از اين دست به دستم رسيد از شهرونداني که با روزنامه تماس گرفته يا در شبکه هاي اجتماعي هرازگاه خبر از مرگ تعدادي انسان در اين جاده مي دادند. تصور ابتدايي من اين بود که اين جاده هم مثل بقيه جاده هاي کشور هرازگاه تصادفاتي دارد و نه بيشتر. اما پيگيري اخبار اين جاده و تعدد تصادفات و قربانيان آن خبر از حکايتي ديگر داشت. طبق اعلام مسوولان در اين مسير روزانه ۲۵ تا ۳۰هزار دستگاه ماشين ميان شهرهاي اردبيل، تبريز، اهر، هريس، ورزقان، کليبر، هوراند و مشکين شهر تردد مي کنند. فاصله اهر تا تبريز تنها ٩٠ کيلومتر است، که ٤٥کيلومتر از اين مسير، دوبانده و امن است اما ٤٥کيلومتر ديگر به گواه خبرهاي منتشرشده در رسانه هاي استاني و ملي، تاکنون انسان هاي زيادي را به کام تلخ مرگ کشانده است. آنطور که عباس فلاح باباجاني، نماينده شهرستان هاي اهر و هريس در مجلس به باشگاه خبرنگاران گفته است، تنها در يک ماه گذشته ۱۲نفر جان خود را در تصادفات اين محور از دست داده اند. طبق گفته اين نماينده عضو کميسيون عمران مجلس: «در بودجه ۹۴ حدود ۲۶ميلياردتومان براي تکميل اين جاده در نظر گرفته شده، اين مقدار بيشترين هزينه اي است که به پروژه بزرگراه هاي کشور در سال آينده اختصاص مي يابد اما براي تکميل اين بزرگراه به مبلغ بسيار بالاتري نياز داريم که اميدواريم با توجه به مرگ ومير بالادر اين جاده شاهد شتاب بخشي در اجراي آن باشيم. مبلغ کل مورد نياز براي تکميل آن ۳۰ تا ۴۰ميلياردتومان ديگر است.» وي همچنين افزود: «در سال۹۳ دوبار از وزير راه و شهرسازي دعوت کرديم تا از منطقه بازديد کند و آقاي آخوندي از نزديک وضعيت محور اهر-تبريز را مشاهده کرده است. هزينه اي که صرف درمان، بيمه و ديه مصدومان سانحه رانندگي در اين مسير مي شود به مراتب بيشتر از هزينه تکميل اين پروژه است.»اين فقط نماينده اهر در مجلس نيست که به تصادفات و تلفات اين جاده واکنش نشان داده است، استاندار آذربايجان شرقي، مديرکل راه و شهرسازي اين استان، معاون عمراني استاندار، نماينده ولي فقيه در اين استان و تعداد ديگري از اين مسوولان نيز تاکنون بارها در اين رابطه سخنراني کرده و موضع گرفته اند.
     اسماعيل جبارزاده، استاندار آذربايجان شرقي هم در روزهاي اخير در اين رابطه گفت: «متاسفانه در زماني که اعتبارات کافي وجود داشت به اين جاده توجهي نشده است، اما سامان دهي اين جاده امروز جزو اولويت هاي عمراني استان است، چراکه با جان انسان ها سروکار دارد.» وي ضمن دعوت از بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در اين پروژه، از نيروي انتظامي استان نيز خواست با افزايش نيروهاي خود در اين مسير و تشديد برخورد با متخلفان جلوي بخشي از تصادفات رانندگي را بگيرد. محمدصادق پورمهدي، معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي نيز در اين باره با اشاره به بازديد وزير راه و شهرسازي از اين بزرگراه به مهر گفت: «وزير راه و شهرسازي مصوبه اي به مجلس تحويل خواهد داد تا طبق آن بتوان در بزرگراه ها نيز اخذ عوارض کرد زيرا تا قبل از اين، اخذ عوارض تنها در آزادراه ها ممکن بوده است که در صورت تصويب مجلس مي توان از راه اخذ عوارض در بزرگراه ها کسب درآمد کرده و براي تکميل اين طرح از آن بهره جست. تمام تلاش خود را به کار مي بنديم تا اين پروژه را در اسرع وقت به اتمام برسانيم زيرا تصادفاتي که در اين جاده روي مي دهد براي تمامي مسوولان غم انگيز است.»توحيد اخلاقي، مدير کل راه و شهرسازي استان نيز درخصوص آخرين وضعيت ساخت بزرگراه تبريز- اهر اين گونه گفت: «وزارت راه و شهرسازي با تمام وجود پيگير تامين منابع مالي براي تکميل اين بزرگراه بوده و در طول يک سال تمامي فعاليت هايي که براي باند دو اين جاده انجام شده نشان دهنده اين تلاش است. با وجود اينکه ملزم شده ايم تا تمامي پروژه ها را به شکل پيماني انجام دهيم ولي براي تسريع در اتمام باند دوم بزرگراه اهر- تبريز امکانات داخلي را به کار بسته ايم.» اخلاقي با بيان اينکه اگر تمامي امور طبق برنامه ريزي پيش بروند، تا پايان سال۹۴ شاهد اتمام اين پروژه خواهيم بود، گفت: «به دليل اهميت بالاي اين پروژه تمامي مسوولان به دنبال تکميل هرچه سريع تر طرح هستند.»آن گونه که اهالي شهرستان اهر و هريس مي گويند، مسوولان سال هاست در رابطه با تکميل اين جاده وعده مي دهند، با اين همه معلوم نيست چند تصادف ديگر و جان چند انسان ديگر بايد در اين جاده که نزد اهالي به جاده مرگ و قتلگاه مشهور است، گرفته شود تا سرانجامش به ساخت جاده اي استاندارد منتهي شود.
    نويسنده: صدرا محقق



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ن : یعقوب کامرانی
ت : پنج شنبه 16 بهمن 1393


محمد بن حسن عسکری (عج) آخرین امام از امامان دوازده گانه شیعیان است. در ١۵ شعبان سال ٢۵۵ هـ.ق در سامرا به دنیا آمد و تنها فرزند امام حسن عسکری (ع)، یازدهمین امام شعیان ما است. مادر آن حضرت نرجس (نرگس) است که گفته اند از نوادگان قیصر روم بوده است. «مهدی» حُجَت، قائم منتظر، خلف صالح، بقیه الله، صاحب زمان، ولی عصر و امام عصر از لقبهای آن حضرت است.