تیم نهم لیگ برتر
گسترش فولاد بعد از 30 هفته تلاش توانست در میانه جدول و رده نهم به کار خود پایان دهد. گسترش 39 امتیازی توانست به طور متوسط در هر بازی امتیاز 1.3 به دست آورده و بسیاری از بازیهای حساس را به نفع خود تمام کرده و یا تیمهای قدر لیگ برتری را حتی در خانه خود متوقف کند. 10 برد، 9 تساوی و 11 باخت حاصل کار شاگردان کمالوند در این دوره از لیگ برتر بوده است.
دلایل میانه جدولی شدن
گسترش فولاد از جمله تیمهایی بود که بازیهای هجومی و تاکتیکی از خود به نمایش میگذاشت. به طوریکه زیبایی بازیهای این تیم باعث تحسین بیشتر کارشناسان شد. اما در بررسی عملکرد هفته به هفته گسترش فولاد مشخص میشود که آبی پوشان تبریزی عملکرد سینوس واری را در این دوره از لیگ برتر تجربه کردهاند. تعطیلی نا به هنگام لیگ برتر به خاطر بازیهای تیم ملی که همیشه مورد اعتراض این تیم و سایر تیمهای لیگ برتری نیز بوده، باعث شده است که دقیقاً در زمانهایی که گسترش فولاد در اوج بوده است، به دلیل تعطیلی 20 تا 30 روزه شاهد آغاز دوباره بازیها با چند باخت پیاپی باشیم. تکرار شدن این روند باعث افزایش باختها و تساویهای این تیم شده است. همچنین مشکلات داوری نیز یکی دیگر از دلایلی بوده است که گسترش فولاد را با مشکل مواجه کرده و حتی در مقاطعی سرمربی این تیم تهدید ضمنی برای عدم تیم داری در لیگ برتر داشته است. با این اوصاف در شرایط ایده آل این تیم با داشتههای امسال خود میتوانست حداقل یکی از 5 تیم برتر لیگ برتر باشد.
ترکیبی از بازیکنان جوان و باتجربه
گسترش فولاد بر عکس فصل گذشته با ترکیبی از بازیکنان جوان و باتجربه لیگ برتر را آغاز کرد. بیشتر بازیکنان این تیم تجربه بازی در تیمهای مطرح لیگ برتری و تیمهای ملی را داشتند و در کنار آن در مقاطعی در تراکتورسازی و زیر نظر کمالوند نیز بازی کرده بودند. همین موضوع سبب شد که این بازیکنان بتوانند از همان ابتدا خواستههای تاکتیکی کمالوند را در زمین پیاده کنند. البته نباید از نقش بازیکنان جوان این تیم نیز به راحتی گذشت. چراکه این بازیکنان نیز با دوندگی و جنگندگی خود باعث شدند تا گسترش به یک تیم 90 دقیقهای بدل شود و شاهد ضعف در دقایق انتهایی نباشیم.
محمد ابراهیمی بازیکن محبوب هواداران تبریزی را میتوان شاخصترین بازیکن این تیم به حساب آورد. عملکرد خیره کننده ابراهیمی حتی از دوران اوج او در تراکتورسازی نیز بهتر بود. او 11 بار دروازه حریفان را باز کرد تا پس از طارمی به عنوان دومین گلزن لیگ شناخته شود، ابراهیمی 5 بار نیز اقدام به ارسال پاس گل کرد و 3 بار هم موفق به کسب پنالتی شد. بر همین اساس این بازیکن عنوان دومین بازیکن با ارزش لیگ برتری را به خود اختصاص داد. داریوش شجاعیان نیز از حیث امتیازآوری دومین بازیکن گسترش فولاد و از جوانان آینده دار این تیم است. در این میان نباید از نقش ارزنده بازیکنانی چون اسدی، نصرتی، اکرامی و پیمنتا در برتریهای این تیم به سادگی گذشت.
ضعفهای گسترش فولاد
از جمله بزرگترین ضعفهای گسترش فولاد میتوان به ضعف در خط حمله و خط دروازه بانی این تیم اشاره کرد. اگرچه آمار 36 گل زده این تیم بسیار بیشتر از تیم پنجم جدول رد ه بندی لیگ برتر بوده و فراتر از یک تیم میانه جدولی است اما اغلب گلهای این تیم توسط هافبکها و مدافعان به ثمر رسیده است و هیچ یک از مهاجمان باتجربه و صاحب نام این تیم نتوانستند به خوبی از عهده وظیفه گلزنی بربیایند.
همچنین دریافت 32 گل خورده نیز با وجود خط دفاعی نسبتاً مستحکم، نشان دهنده ضعف در خط دروازه و دروازه بانان این تیم بود که خرید سوشا مکانی در روزهای اخیر این موضوع را به اثبات میرساند. شاید بتوان کنار گذاشتن بازیکنان بومی گسترش که زمانی به عنوان یک تیم بازیکن ساز مطرح بود را نیز از ضعفهای این تیم آبی پوش در فصل جاری عنوان کرد و این موضوع میتواند در نهایت به ضرر فوتبال تبریز تمام شود.
گسترش در ادامه راه
فصل آتی لیگ برتر با حضور 3 تیم از تبریز آغاز میشود و گسترش نیز به عنوان یکی از تیمهایی است که میتوان امیدوار بود از نام فوتبال آذربایجان به خوبی دفاع کند. این تیم در اواخر فصل قرارداد خود را با فراز کمالوند تمدید کرد و بدون شک این موضوع باعث خواهد شد که بسیاری از بازیکنان خوب این تیم در گسترش بمانند. اگرچه ورود بازیکنان جدید به خصوص در خط حمله نیز خواهد توانست توان این تیم را به مراتب بالاتر ببرد.
نظرات شما عزیزان: